Spk Lisanslama Siteleri

Kendi sitelerinizi burada tanıtabilirsiniz.

Moderatörler: quaint, Tardigrada

canercik
Üye
İletişim:

Spk Lisanslama Siteleri

Mesaj gönderen canercik »

SPK lisanslama SPK’nın açmış olduğu farklı branşlarda uzmanlık alanlarında lisans alınabilmesi için yapılan sınavlardır. SPK lisanslama kategorileri temel düzey, ileri düzey, bağımsız denetim, türev araçlar, konut değerleme, kredi derecelendirme ve kurumsal yönetimdir. SPK lisanslama sınavına girerek lisans almak isteyen adaylar her sene yapılan SPK lisanslama sınavlarına başvurabilirler. Bu sınavlara başvurmak isteyen adayların üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Başvurular Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden yapılmaktadır ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun sınav başvuru işlemleri ile bir ilişkisi bulunmamaktadır. Sınava giriş ücretlerinin ise duyurulan bankalara yatırılmaları gerekmektedir. SPK lisanslama sınavında yüksek puan alarak başarılı olmayı hedefleyen adayların katılabileceği kurslar ve başvurabileceği bir takım kaynaklar olduğu gibi bu alanda uzman eğitmenler tarafından hazırlanan, konu anlatımlı ve örnek soru çözümlü eğitim setleri de son derece yararlı olacaktır.

“Site tanıtım” sayfasına dön