Spk Siteleri
Moderatörler: quaint, Tardigrada
-
- Üye
- İletişim:
Spk Siteleri
SPK yani Sermaye Piyasası Kurulu, piyasadaki işletmelerin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için bir takım esaslar koyup uygulayan bir birimdir. Aynı zamanda da denetleme organıdır. Sermaye Piyasası Kurulu’nun amacı halkın tasarruflarını menkul kıymetlere yatırmasını sağlamak, böylece piyasanın hareket kazanmasını sağlamaktır. SPK her yıl bir takım sınavlar açarak başarılı olanlara alanları ile ilgili sertifika verir. Bu sertifikayı almaya hak kazanan kişiler ise devlet dairelerinde ya da özel sektörde üst kademelere doğru tırmanırlar. Bağımsız denetim, temel düzey, ileri düzey, kurumsal yönetim, kredi derecelendirme, türev araçlar gibi SPK sınavları için hazırlanmış olan SPK sınavlarına hazırlık eğitim setleri ise her branşa özel olarak hazırlanmıştır. Uzman bir eğitim kadrosu tarafından sunulan bu eğitim setleri, hem konu anlatımlı hem de örnek soru çözümlüdür. Mevzuat güncellemelerinin sürekli yapıldığı SPK sınavı hazırlık eğitim setleri ile adaylar, sınava evlerinin rahatlığında hazırlanabilirler. Üstelik başka herhangi bir kaynağa ihtiyaç duymazlar.