Tanıtım Yazısının SEO Alanındaki Etkisi

Kendi sitelerinizi burada tanıtabilirsiniz.

Moderatörler: quaint, Tardigrada

tanerayas
Sadık Üye
İletişim:

Tanıtım Yazısının SEO Alanındaki Etkisi

Mesaj gönderen tanerayas »

Tanıtım yazısı almak SEO işlemlerinden en etkilisidir diyebiliriz. Tanıtım yazısı alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Bu unsurlardan bir kaçını sıralayacak olursak şu şekilde sıralarız;
- Toplu olarak satılan tanıtım yazısı paketlerden uzak durmalısınız.
- Tek bir makaleyi birden fazla web sitesinde yayınlamaktan kaçının.
- Yayınlanan yazıların 200 kelime ve üzeri olmasına dikkat edin.
- Tanıtım yazısı alacağınız kelimelerden bir tanesi kesinlikle domain ismi olmalıdır.
- Yayınlatacağınız makale imla kurallarına uygun bir şekilde yazılmalıdır.
Tanıtım yazısı ne kadar sürede etki gösterir?
Tanıtım yazısı index aldığı zamandan itibaren ortalama 10 gün içerisinde etkisini gösterir. Tabi ki bu etkisini gösterme süresi sektörün rekabetine de bağlıdır. SEO alanında güçlü bir yapıya sahip olan tüm web sitelerinin bir çok kaliteli tanıtım yazıya sahip olduğunu görebilirsiniz.

Tanıtım yazıları belirli aralıklara yayılarak alınmalıdır. Bir günde 20 tane yazı alıp başka hiç yazı almazsanız faydası olmayacağı gibi zararı da olabilir. Tanıtım yazıları sitenizin SEO alt yapısını güçlendirmesini istiyor iseniz kesinlikle belli bir zamana bölünerek alınmalıdır.

Google ve diğer arama motorları da sizin sitenize gelen tanıtım yazılarının doğal olduğuna inanabilmesi için aynı yazıyı defalarca kullanmamalısınız. Tanıtım yazılarını alırken belirli tarih aralıklarında bölerek almalısınız. Aksi halde aldığınız tanıtım yazıları sitenize zarar verir. Zarar vermesinin sebebi ise doğal görünmemesidir.

“Site tanıtım” sayfasına dön