Badem Fidanı

Kendi sitelerinizi burada tanıtabilirsiniz.

Moderatörler: quaint, Tardigrada

Cevapla
Komik_insan
Genel Yetkili Adayı
Mesajlar: 369
Kayıt: 09 Ağu 2012 00:16
İletişim:

Badem Fidanı

Mesaj gönderen Komik_insan »

Badem fidanıbilgimiz fidanlardan farklı olarak her mevsim ve dönemde yetiştirilebilir.

Badem en yaygın olarak akdeniz bölgesi yani suriye,lübnan israil gibi ülkülerdeyetiştirilir.

Badem fidan ları ülkemizin iç bölgelerinde yetiştirildiği gibi yogunluk olarakisrail gibi ülkelerden itahal edilmektedir.Badem fidanı yetişriciliginde balıkesir bölgesinde özpak anadolu fidancılıkyüksek bir pazar payına sahiptir.

Ürettikleri fidanları yurt içi ve yurt dışı bir çok yereBadem fidanı veceviz fidanı göndermektedir.

Kısaca sizlere badem çeşitlerinden bahsetmek istiyorum

iş bademi: Yarı yumuşak kabukludur. Meyvesi iri; kabuğu delikli, kalınca yumuşakve sarıdır. Dişle kolay kırılır. İçi yassı, geniş ve tatlıdır. Eylül'deolgunlaşır.
Taş bademi: Meyvesi orta iri, kabuğu sarı ve serttir. Zor kırılır. İçi dolgun,tatlı ve dayanıklıdır. Ekimde olgunlaşır.

Nurlu bademi: İlk olarak 80'li yıllardan sonra badem üretimiyle Datçayarımadasının uç bölgelerinde bulunmuştur. Kabuğu sert, meyvesi bilinenörneklerden daha iri ve tatlıdır. Ağustosta diğer cinslerine göre 15 gün geçolgunlaşır.
Gababağ: Nurlu bademinden daha küçüktür ve görüntüsü şeftali çekirdeğiniandırmaktadır. Ağustosta olgunlaşır.

Acıpayam: Meyvesi daha küçük ve şeftali çekirdeği gibi acıdır. Genellikle bademyağı üretiminde kullanılır. Ağustosta olgunlaşır.
Şeytan payamı: Çok küçük olması ve meyvesi çıkarılırken kabuğunu kıran kişiyiçok uğraştırması sebebiyle bu ismi almıştır. Fındık büyüklüğündedir ve tatlıdır.Ağustosta olgunlaşır.

Sizlerde Badem fidanı almak iterseniz bu yazıyı okumanızda fayda olacaktır.

“Site tanıtım” sayfasına dön