mIRC Hakkında Her şey Burada!
Moderatörler: quaint, Tardigrada
-
- Genel Yetkili Adayı
- İletişim:
mIRC Hakkında Her şey Burada!
2000’lı yılların başında ICQ programı ile tanıştığımız IRC platformu, internet üzerinde iletişim için kullanılan lider araçlardan birisi olmuştur. Ülkemizde SOL adında tek bir IRC server bulunurdu ve sohbet etmek isteyen kullanıcıların hepsi buralara akın ederdi. Teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte iletişim araçlarında alternatifler arttı ve IRC üzerindeki popülerlik, hızla düşmeye başladı. IRC ile birlikte girişte kullandığımız mIRC programında da düşüşler başladı.
Bundan 4 yıl önce insanlar sohbet etmek istediği zaman büyük çoğunlukla mIRC programlarını kullanırdı. Özellikle MSN ortaya çıktıktan sonra mIRC dahil, tüm sohbet programları inişe geçmeye başlamıştır. Aktif olarak eski sohbet programlarını kullanan biri olarak, mIRC programı üzerinde sıkça kendimi geliştirme fırsatı buldum. Bu konuda bana yardımcı olan http://www.mirc.com.tr sitesine buradan tekrar teşekkür ederim. mIRC hakkında tüm eklenti ve açıklamalara ulaştığım bu sitede, aklıma takılan bir soru olduğu zaman direk iletişim bölümünü kullandım. Yetkililer kısa süre içerisinde benim sorduğum soru hakkında beni bilgilendirerek, geri dönüş yaptılar. mIRC ve IRC programlarına ilginin düştüğü bu dönemlerde, site yöneticilerinin bu davranışı beni oldukça memnun etti. Bu işe hevesli biriyseniz ve mIRC hakkında bilgi kaynağı arıyorsanız mutlaka mirc.com.tr sitesine göz atmanızı öneriyorum. Birçok yabancı sitelerde yayınlanan eklentiler ve scriptler, Türkçeye çevrilerek, bizlere sunulmaktadır. Türkçe mIRC programına sahip olmak isteyen kullanıcılarda buradan güvenle indirebilirler. Programı senelerdir Türkçeye çeviren ve sürekli olarak destek veren ekip, bu site tarafından kurulmuş ve halen aktif olarak devam etmektedir. Her ne kadar IRC sunucuları üzerindeki sohbet ortamı, web tabanlı sitelere kaymış olsa da benim gibi birçok mIRC sever, buralarda kalan 3-5 kişi ile iletişim kurmaya devam etmektedir. Sizlerde bu programı her fırsatta geliştiren ve emeklerini esirgemeyen yazılımcı arkadaşlara bu konuda destek vererek, tamamen bitmesine engel olunuz. Keyifli forumlar dilerim