Güncel ve Son Dakika Haberleri

Kendi sitelerinizi burada tanıtabilirsiniz.

Moderatörler: quaint, Tardigrada

yupti
Sadık Üye
İletişim:

Güncel ve Son Dakika Haberleri

Mesaj gönderen yupti »

Bildiğiniz gibi son zamanlarda Sosyal Medya ismini çokça duyar olduk. Peki sosyal medya nedir? Sosyal medya ile hedef kitlenize gerekli bilgileri hızlı bir şekilde paylaşabilirsiniz. Şirket bile artık sosyal medya sitelerinden yararlanmaya başladı. Fakat bunun geri dönüşü biraz düşük. Sosyal medya diyince ilk akla gelen site facebook .

Facebook aracılığı ile karşınızdaki kişinin hayatına dair gelişmeleri de en ince ayrıntısına kadar takip edebiliyorsunuz.
Sosyal medyanın da kendine göre bir modası olduğunu unutmadan bugün çok da popüler görünmese bile size uygun olduğunu düşündüğünüz hemen her alanda yer almakta fayda var. Popüler olmasa bile ürününüze uygun bazı paylaşım alanları kimi zaman popüler olanlardan daha büyük faydalar getirebiliyor. Sadece moda olan üzerine odaklanmak, demode olmak riskini beraberinde getiriyor.

Sosyal medya internet üzerinde tanıtım veya sohbet amacıyla yapılan tüm diyalogları ve paylaşımları kapsamaktadır. Sosyal ağlar, bloglar, forumlar ve sohbet sitelerinin tümü sosyal medyayı oluşturmaktadır. Dünyada ve ülkemizde en güçlü sosyal medya mecraları, kullanıcı sayılarının fazlalığı ve insanlar üzerindeki güçlü etkilerinden dolayı facebook ve twitter olarak göze çarpmaktadır.

Sosyal medya mecralarında, ilk başlangıçta bireyler ve küçük gruplar arasında başlayan diyaloglar zaman içerisinde hızlı bir yükseliş göstermekte ve geniş kitlelerce paylaşılır konuma gelmektedir.

Şirketlerin tanıtım faaliyetleri açısından da çok önemli bir güç konumuna gelen sosyal medya, kullanıcıların olumlu ve olumsuz tüm deneyimlerini paylaşmasından dolayı şirketler için fırsatları ve tehlikeleri beraberinde getirmektedir. Kulağa hoş gelen sözler, uygulamaya geçmediği sürece hiçbir şirket için değer taşımıyor. Uygulamaya geçmek için ise önce anlamak, sonra stratejiler oluşturmak gerekiyor.

“Site tanıtım” sayfasına dön