KPSS de doğru tercihin önemi

Kendi sitelerinizi burada tanıtabilirsiniz.

Moderatörler: quaint, Tardigrada

takotekin
Genel Yetkili Adayı
İletişim:

KPSS de doğru tercihin önemi

Mesaj gönderen takotekin »

Kamu personeli seçme sınavı olarak da adlandırılan bu sınav kamu dairelerinde çalışacak memur atamaları için yapılmaktadır. KPSS ilk defa atanacak memurlar için yapılmaktadır. Genel yetenek, genel kültür, yabancı dil, eğitim bilimleri, hukuk, iktisat, işletme, maliye, muhasebe, ekonometri, kamu yönetimi, istatiktik gibi 14 ayrı daldan oluşmaktadır. Ayrıca bu sınav kendi içinde de kategorilere ayrılmaktadır. KPSS - A, KPSS - B ve KPSS Öğretmenlik olarak kendi içinde ayrılan bu sınav farklı alanlarda ki personel alımları için yapılmaktadır.

KPSS – A grubu ; müsteşarlık, başkanlık, bakanlık ve başbakanlık gibi bağlı gruplara ya da il özel idarelerine veya belediye teftiş kurumlarına ait memur alımları için yapılan sınav grubudur. Genel olarak bu sınava hukuk fakültesi, iktisadi ve idari birimler fakültesi ya da işletme fakültesinden mezun olan şahıslar başvurabilmektedir. Ayrıca dört yıllık bir bölümden mezun olmuş mühendisler de teftiş memuru olarak atanabilmektedir.

KPSS – B grubu ; A grubu haricinde ilk defa kamu personeli sınavına giren kişilerin atamalarıyla ilgilenen gruptur. KPSS – Öğretmenlik grubu ; Milli eğitim bakanlığına bağlı olan kurumlar da sözleşmeli ya da kadrolu eleman almak için eğitim fakültesi ya da fen edebiyat fakültesi mezunlarının girdiği sınavdır. Bu grupta genel yetenek ve genel kültür sınavı dışında pedagojik formasyon sınavı da yapılmaktadır. KPSS ilk olarak 1999 yılında yapılmıştır ve günümüzde hala devam etmektedir.

“Site tanıtım” sayfasına dön